Preview Interzum 2019

Het moderne wonen digitaal connecteren

Tijdens Interzum in Keulen zal Häfele antwoorden geven op de spannende vragen van deze tijd. Met digitaal connecteren, innovatieve meubeltechniek en geïntegreerde oplossingen blaast het bedrijf op stand C 040 in hal 7.1 nieuw leven in zijn eigen leuze „Weiter denken.“. Hier wordt het al snel duidelijk hoe gemakkelijk het is voor de meubelindustrie en schrijnwerkers om met de nieuwe producten uit het Häfele assortiment onderling verbonden werelden te creëren.

 

„Smart furniture meets smart home“ –  wat twee jaar geleden op Interzum nog als toekomstmuziek klonk, lukt nu met de Häfele Connect technologie in een handomdraai. Häfele levert het bewijs o.a. met een micro-appartement met slimme geconnecteerde componenten en een keuken met geraffineerde verlichting die via een smartphone of tablet wordt aangestuurd.

 

Ook dit jaar worden er op de Häfele beursstand weer heel wat innovaties gelanceerd. De stand van maar liefst 1400 m2 zal ook dit keer weer het internationale ontmoetingspunt en de innovatieve marktplaats zijn voor de branche. Een bezoek aan de stand loont zeker de moeite voor elke meubel- en keukenfabrikant alsook voor schrijnwerkers, architecten, planners en aannemers.

 

Digital Breakfast om een beursdag mee te beginnen

Het absolute hoogtepunt van elke beursdag begint dagelijks om 9.30 u. op de stand van Häfele bij het „Digital Breakfast“ met een dynamische presentatie over een relevant thema met betrekking tot de toekomst van de meubelindustrie. Dr. David Bosshart, hoofd van het GDI-Instituut te Zürich, zal woensdag en donderdag spreken over digitaal wonen en micro-leven, compact wonen en de toekomst van de meubelhandel.

 

Heden en toekomst in beweging

Wie op zoek is naar nieuwe en frisse ideeën, is op de Häfele beursstand aan het juiste adres. Hier is de toekomst al op veel gebieden begonnen. „Digital Living, we make it easy“ luidt de slogan. Een uitgangspunt is de nieuwe generatie van de Loox LED-verlichting. Deze is nog eenvoudiger te plannen, te installeren, te besturen en legt de basis voor het nieuwe smart-assortiment. Häfele Connect realiseert de verbinding en aansturing van slimme Häfele producten en connecteert bovendien met systemen van derden. Nimbus, het jongste lid van de Häfele familie, is ook van de partij. Deze pionier in LED-verlichting vervolledigt het productassortiment en de verlichtingsexpertise van Häfele met zijn elegante design en toonaangevende technologie.

„We make it easy“ is de centrale boodschap aan de meubelindustrie.
Dit omvat een goede service met knowhow over het volledige productieproces, van planning en productie tot logistiek. Met een keuken uitgerust met geconnecteerde verlichting neemt Häfele hiermee de proef op de som. Naast het slimme micro-appartement zal deze keuken in het middelpunt staan van een liveshow op de beursstand.

 

Meubeltechniek als totaalconcept
De nieuwste producten worden geshowd in drie keukens, een woonkamer en een slaapkamer. Op vijf demonstratiepunten kan elke bezoeker het kunnen van de nieuwe producten zelf ervaren: de Ixconnect meubelverbinders voor een gereedschapsloze meubelmontage, de nieuwe generatie klepbeslag, de nieuwe Häfele meubelgreepcollectie met een Red Dot Award winnaar, de gloednieuwe Häfele draadmandsystemen, de Häfele vakkennis op het gebied van schuifdeurbeslag voor meubels en nog veel meer.

 

 

De producthighlights op de Häfele beursstand
Bij Häfele zijn er veel nieuwigheden omtrent het digitaal connecteren van moderne woonomgevingen, LED-verlichting en geluid, meubelverbinders, kastsystemen, lades en kleppen.

 

De belangrijkste thema’s op het gebied van innovatie zijn o.a.

 

  • De vijfde generatie van het herwerkte Häfele Loox LED-verlichtingsassortiment. Het is een compleet nieuw uitgewerkt systeem. Eenvoudig, lineair, logisch – dit is de essentie van vier generaties succesvol ontwikkelde en verkochte LED-technologie. Zo speelt Häfele Loox in op de groeiende vraag naar licht in meubels en ruimtes, de groeiende behoefte aan netwerken en digitalisering en maximale eenvoud en flexibiliteit. Loox biedt nieuwe, verrassende mogelijkheden voor digitale netwerken via de Häfele Connect app, inclusief connectie met systemen van derden.
  • De designarmaturen van Nimbus, de pionier op vlak van LED-verlichting en nieuw lid van de Häfele familie.
  • Het nieuwe spraakmakende product van het Häfele Free klepbeslagassortiment: een innovatief, extreem klein en tegelijkertijd extreem sterk klepbeslag. Met zijn compacte bouw creëert het beslag meer opbergruimte in meubels dan welk ander gangbaar model in zijn klasse dan ook.
  • De nieuwste ontwikkelingen in het meubelverbinderassortiment Häfele Ixconnect, die het voor het eerst mogelijk maken om volledige meubelcorpussen zonder gereedschap te monteren en zonder omschakeling in elk gestandaardiseerd productieproces kunnen worden geïntegreerd.
  • Het uitgebreide ladegamma van Häfele Matrix. Het biedt een optimale oplossing voor elk toepassingsgebied. De uitrusting van de beursmeubels toont het volledige scala aan mogelijkheden, van functionele instapmodellen tot high-end systeemoplossingen.
  • Het kastuitrustingssysteem DressCode in één vormtaal en uit één stuk. Alle elementen kunnen gereedschapsloos gemonteerd en gedemonteerd worden. Zo bespaart men 50% aan montagetijd in vergelijking met schroefverbindingen. De bekroonde verbinder is het hart van dit systeem voor kasten en rekken. Het systeem is internationaal beschikbaar.
  • Het ingenieuze sokkelafstelsysteem Häfele Axilo – de verlengde arm voor het nivelleren van corpussen, nu bekroond met Red Dot Award.
  • Officys tafelonderstellen. Ze zijn nu ook beschikbaar in de trendkleur grafietzwart voor een moderne sfeer in conventionele kantoren, voor business centers en coworking-ruimtes. Het elektrisch in de hoogte afstelbare tafelonderstel Häfele Officys TE 651 is op de beursstand te zien.
  • Innovatief Häfele caravanbeslag. Het is op de beursstand in een caravanreplica voorgesteld. Dit uitgebreide assortiment wordt afgewerkt met verlichting uit het Loox LED-gamma en met oplaadstations voor smartphones en dergelijke.

Naast de beursstand zal Häfele aanwezig zijn op twee speciale conceptvoorstellingen. In de hal „Tiny Spaces“ staat een klein huisje op wielen, bij wijze van spreken mobiele Micro-Living, vol met slimme oplossingen van de beslagspecialist.

 

Häfele heet u ook welkom op haar workshop over de toekomst met jonge en creatieve mensen uit de meest uiteenlopende vakgebieden. In de speciale ruimte in hal 10/11 presenteren deze jongeren hun visie op het digitaal wonen van de toekomst.

 

Het Häfele beursteam kijkt reikhalzend uit naar de reactie van alle partners en bezoekers en verheugt zich op intensieve en inspirerende gesprekken op deze 60ste editie van Interzum in Keulen.